raluca ocneanu , biografie

DESPRE

RALUCA OCNEANU

. Dezinvolta, originala si amuzanta, Raluca e cea care dă tonul la bună-dispoziție și asigură toate ingredientele unui show reușit.

. Raluca Ocneanu, este o artista completa, in ultima perioada a abordat mai multe genuri muzicale, Muzica pop, Muzica Balcanica, muzica de petrecere, etc

. Raluca Ocneanu este nascuta la Ploiesti la data de 27 noiembrie 

. Incepe studiile muzicale de la o varsta mica la Palatul Culturi din Ploiesti , Sectia Canto Muzica Usoara cu profesorul Corneliu Irimia.

 .La 14 ani, castiga premiul 3 la Festivalul "Cand castanii infloresc"

 . La 16 ani ,castiga  Trofeul "Steaua Prahovei" .

. In 1993, castiga Trofeul Mamaia, la sectia de interpretare

. A avut colaborari cu nume mari ai muzicii romanesti : Viorel Gavrila, Ionel Tudor, Dragos Docan, Marius Teicu, Dan Teodorescu si altii.

. Aceasta schimbare deschide noi orizonturi in fata Ralucai care incepe o serie de colaborari pe plan international (Germania,Bulgaria si Italia), colaborari ce i-au adus mai multe aparitii in media internationala , aparitii televizate la posturi cum ar fi RAI 1 Italia si alte posturi din Europa.

. In 2008 revine in Romania, iar in anul 2009 incepe o colaborare cu compozitorul Mihai Alexandru.

 Piesa calificata la Eurovision 2012,"Time is on my side" ,Compozitor  Mihai Alexandru .

In acesti ani a inceput sa cocheteze si ca prezentatoare TV..

. Anul 2013 ii aduce mari satisfactii pe plan muzical, incununand munca anilor precedenti in  albumul "Time is on my side - Raluka"  si single-ul "Ciao Italy - Raluka feat. Joli Bartha" editate sub licenta Italian Way Music din Milano (IT)

. Raluca Ocneanu este prezenta cu vocea sa puternica, dar in acelasi timp sensibila, pe scenele marilor show-uri din Romania, dar incanta auzul publicului si cu prilejul diverselor evenimente publice sau private.

.  Abordand stiluri diverse si cu dorinta de a veni in intampinarea iubitorilor de muzica de petrecere si voie buna, in anul 2014  a realizat albumul "Balkanian Party- Raluka Ocneanu"

. Raluca Ocneanu este o solista cu o cariera artistica deosebita, iar repertoriul sau vast cuprinde muzica usoara romaneasca si internationala, muzica de petrecere si chiar muzica populara.

. Calitatile sale artistice ,reuseste sa le transmita si elevilor sai , fiind profesor de canto muzica usoara si populara